Naar menu
Sanne en Annelies op een podium

Actieleernetwerk

Actieleernetwerk

Samen met Annelies Mulder vertalen we de actieleermethodiek tot praktische werkvormen zodat ook anderen het gemakkelijk kunnen leren toepassen.

Ook doen we samen de ontwikkeling en begeleiding van het leernetwerk Diversiteit en Inclusie in Rotterdam. En af en toe beklimmen we het podium om groepen mensen op te frissen of kennis te laten maken.

Wat was de vraag?

Samen met Annelies Mulder van het actieleernetwerk bedenk ik regelmatig ideeën. Allemaal briljant, niet alles haalt het tot uitvoering ;-). Vanuit een van die samenwerkingen nodigde Annelies me uit om het actieleren verder vorm te geven in een aantal workshops.

Waarom was het nodig?

Binnen het actieleernetwerk was veel theoretische kennis aanwezig. Ook was er een stevige praktijkkennis van goede voorbeelden. Er was behoefte om van de actieleertheorie te komen tot praktisch toepasbare werkvormen en sessies. Zo konden koplopers en andere geïnteresseerden ook laagdrempelig kennismaken met het actieleren. In de periode april ’22 tot op heden (sept ’23) ben ik betrokken bij het ontwikkelen en uitvoeren van de workshops & leernetwerken.

Wat is er mogelijk gemaakt?

De zes fases van actieleren zijn uitgewerkt in een serie workshops + een bootcamp (snelle workshop met alle fases). Er is een kwartet ontwikkeld om gemakkelijk in gesprek te gaan over actieleren en bij de Rotterdamsezorg begeleiden we samen een leernetwerk Diversiteit en Inclusie volgens de actieleermethode.

Hoe was de samenwerking?

“Sanne is een zeer creatief iemand, een soort wandelende encyclopedie met werkvormen. Binnen het betamelijke kan zij als geen ander mensen uit hun comfortzone halen, om mensen echt ongemak te laten voelen. Altijd met als doel mensen te laten ervaren welke gevoelens er bij – met name verandering –  komen kijken. Zeer fijn samen te werken!” Wijnand Vossestijn

“Sanne is iemand die met veel plezier en ogenschijnlijk weinig moeite taaie materie kan veranderen in sprankelende werkvormen. Zij krijgt groepen altijd in bewegen. Ze weet als geen ander hoe je op een respectvolle maar ook doortastende manier mensen een stap verder krijgt in hun denk- en doe proces. Daarnaast is ze nieuwsgierig  en altijd bezig is zich te bekwamen in zaken die belangrijk zijn voor mens en maatschappij. Ze weet wat er speelt en gidst mensen door middel van haar creativiteit naar nieuwe inzichten. Sanne is een stevige groepsbegeleider, doortastende coach en een sterke concept ontwikkelaar”. Huur haar niet in want dan ben ik haar kwijt. Annelies Mulder

Wie zijn Sanne en Annelies?

Sanne & Annelies is een duo dat beweging breng. Ze bevorderen het samenwerken tussen groepen die elkaar van nature niet zo snel vinden. Daarbij hebben ze aandacht voor de menselijke én de organisatorische kant van een verandering.

Annelies Mulder: begeleidt verschillende verandervraagstukken, innovatie- en organisatie ontwikkel trajecten in zorg en welzijn. Rode draad in haar werk is het creëren van een gezonde omgeving voor alle mensen bij de zorg betrokken. Met behulp van een frisse blik, zorg technologie, co-creatie en design. Bedenker van platform falend vooruit.