Naar menu
Je ziet Sanne buiten staan in een bos. Campingstoeltjes, een paar mensen en ze is aan het praten

Leernetwerken

Leernetwerken

Leren is voor iedereen anders. En leren veranderen is voor iedereen complex. Leren van- en met elkaar werkt. Op die manier overbruggen de we de kloof tussen theorie en praktijk.

Met vrienden van verandering begeleiden we organisaties of netwerken die een leervraag hebben. We (bege)leiden een leernetwerk, verzorgen een training of begeleiden jou om dat zelf te kunnen.

Direct een afspraak maken

“Sanne is een zeer creatief iemand, een soort wandelende encyclopedie met werkvormen. Binnen het betamelijke kan zij als geen ander mensen uit hun comfortzone halen, om mensen echt ongemak te laten voelen. Altijd met als doel mensen te laten ervaren welke gevoelens er bij – met name verandering – komen kijken. Zeer fijn samen te werken!”

Wijnand Vossestijn - Actieleernetwerk
Je ziet sanne in een bos. mensen om haar heen die luisteren. sanne steekt haar hand op

“Sanne is iemand die met veel plezier en ogenschijnlijk weinig moeite taaie materie kan veranderen in sprankelende werkvormen. Zij krijgt groepen altijd in bewegen. Ze weet als geen ander hoe je op een respectvolle maar ook doortastende manier mensen een stap verder krijgt in hun denk- en doe proces.” Annelies Mulder

Aanbod

Leernetwerk

Begeleiden van een leernetwerk. Dat houdt in dat er een reeks bijeenkomsten wordt georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomsten ondersteun ik om van een verzameling mensen een groep te maken die zich veilig en vertrouwd voelt met elkaar. Tegelijk ondersteun ik het leren leren. Het resultaat is een netwerk dat zelfstandig verder kan. Daarnaast is er gelachen en spelenderwijs geleerd. Met én van elkaar.

Training

Op diverse onderwerpen verzorgen we trainingsmiddagen of workshops. Denk aan: implementeren, veranderen, community building, sessies verzorgen, samenwerken als je heel verschillend bent en co-design. Altijd interactief, altijd spelend leren, altijd gericht op het dichten van de kloof tussen theorie en praktijk.

Zelf doen

Ik leer je graag hoe je het zelf kan doen. Soms helpt het als we samen een workshop vormgeven. Of als ik een keer voordoe hoe je de regie van een bijeenkomst aan de groep geeft. In een paar uurtjes samenwerken leer ik je de kneepjes van het vak.

Downloads

Een goede voorbereiding van elke bijeenkomst helpt. Met dit canvas weet je waar je rekening mee kan houden.

Workshop Canvas

Dit worddocument kun je gebruiken om je sessie voor te bereiden. Vul het in en je hebt je draaiboek compleet.

Format Sessie - Word

Wat is een lerend netwerk? Waarom zou je meedoen? Hoe zet je er een op en wat doe je dan?

Wat is een Lerend netwerk

“De Masterclass biedt je veel nieuwe inzichten in hoe je op een hele slimme manier met innovaties kan omgaan. Het is nodig om op een andere manier naar processen te kijken, zodat je een grotere kans hebt dat de implementatie succesvol gaat verlopen.”

Jeroen Mattheijer, Senior P&O projectleider & adviseur, Albert Schweitzer ziekenhuis